پایان نامه – بررسی برنامه درسی یاد گرفته شده بهداشت فردی (بهداشت تغذیه، بهداشت دوران قاعدگی) در دبیرستان‌های دخترانه استان ایلام

    این پژوهش نیز به علت اهمیت این مسئله به بررسی هر سه رکن آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر مقطع متوسطه در دو حوزه بهداشت تغذیه و بهداشت دوران قاعدگی پرداخته است. 1-2- بیان مسأله     آنچه طراحان و برنامه ریزان درسی برای رشد و تربیت فراگیران طراحی و برنامه ریزی می کنند‏‎‏‎‍،. […]

پایان نامه منابع کسب دانش تغذیه‌ای دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی بر اساس مدل ویسکانسین با تأکید بر نقش برنامه‌های درسی

اواسط دوران کودکی (7 تا 12 سالگی) سال‌هایی است که باید مواد غذایی برای رشد سریع دوران نوجوانی در اختیار کودک قرار گیرد. از این رو اهمیت توجه به تغذیه کودک دو چندان می‌شود. الگوهای تغذیه‌ای سالم در دوران کودکی موجب افزایش سطح تندرستی و رشد و نمو و توان بیشتر فعالیت‌های ذهنی می‌شود و […]

پایان نامه بررسی تأثیر آموزش بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی بر رفتار مادران

1-2) نشانه های خطر علایمی در کودک که بیان کننده احتمال وجود یک مشکل جدی در وی می باشد را نشانه خطر می نامند(2). در استراتژی مانا کودکان کمتر از پنج سال را در دو گروه سنی کمتر از دو ماه و دو ماهه تاپنج ساله در نظر می‌گیرند. نشانه های خطر در کودک کمتر […]

پایان نامه بررسی سودمندی یک دوره آموزش تغذیه به منظور کاهش وزن ،افزایش آگاهی تغذیه ای

1-1 سرآغاز      انسان سالم محور توسعه پایدار در کشوربه حساب می آید زمانی میتوان به رشدوتوسعه ی همه جانبه درکشورامیدوار بود که نیروی کارسالم، ماهر وتوانمند دراختیارمان باشد و این مهم میسرنمیشود مگر آنکه از امروز برای پرورش نسلی سالم و پویا چه ازنظرجسمانی وچه ازنظر روحی (ذهنی) برنامه ریزی نماییم. بی شک زمینه […]

پایان نامه تاثیر آفت­کشی، ضد­تغذیه­ ای و دور­کنندگی عصاره و پودر چند گونه گیاه دارویی روی شب­پره هندی

بیش از 600 گونه آفت از سخت بالپوشان، 700 گونه از بالپولکداران و 355 گونه از کنه­ها به محصولات انباری خسارت ‏زده و‏ باعث کاهش‏ کیفیت ‏و‏ کمیت‏ آنها ‏می­‏شوند.‏ بعلاوه‏ وجود‏‏ بقایای حشرات در محصولات غذایی انبار شده باعث کاهش کیفیت آنها می­‏شود (راجندران و اسریران جینی[1]، 2008). حمله آفات انباری و کم توجهی […]

دانلود پایان نامه بررسی رابطه بین سبک رهبری مدیران آموزشی بابهداشت روانی دبیران دبیرستانهای

روان هم مانندجسم ممکن است دچاربیماری شود:عوامل ژنتیکی،فردی،خانوادگی،اجتماعی،اقتصادی ،عفونت، ضربه نرسیدن خون،خونریزی،تومور،مصرف طولانی الکل،کمبودموادغذایی،صرع درمان نشده وبیماریهای پیش رونده مغزی ،اعتیادوسوءتغذیه و… می توانندزمینه بیماریهای روانی ـ عصبی شوند.بیماری های روانی ازبدو پیدایش بشروجودداشته وهیچ فردی ازطبقه اقتصادی  ـ اجتماعی خاصی درمقابل آن مصونیت نداشته وخطری است که بشررامرتباتهدیدمی کند(جهانشاهی ،1390).موضوع«سلامتی»ازبدوپیدایش بشرودرقرون واعصار متمادی،مهم وهمواره […]

پایان نامه بررسی اثربخشی آموزش جرأت ورزی، در رابطان افتخاری بهداشت

ذات زندگی اجتماعی، زیستن در کنار دیگران و معاشرت با مردم است. آنچه زندگی آدمی را شکل می­دهد روابط میان انسان­ها است، از اعضای یک خانواده کوچک بگیرید تا اعضای جامعه جهانی این رابطه را تجربه می­ کنند(فتحی، ۱۳۸۴: 7). زندگی امروزی بشر روز به روز پیچیده­تر می­ شود و خطرات متعددی تندرستی و زندگی […]

پایان نامه بررسی پایگاه اقتصادی اجتماعی شهروندان سمنانی و مراقبتهای بهداشتی ودسترسی آنان به خدمات بهداشتی

یکی از شاخصهای توسعه در هر جامعه سطح بهداشت و میزان دسترسی اعضای آن جامعه به خدمات پزشکی و مراقبتهای بهداشتی است. سلامت و بهداشت در زندگی فردی واجتماعی اهمیت روز افزونی دارد ،به طوری که سازمان های بین المللی متعددی این مقوله را مورد توجه خاص قرار داده اند. بیماری ها بدون علت به […]

پایان نامه اثرات تغذیه­ ای سطوح مختلف نانو­سلنیوم در سنین 22 تا 42 روزگی بر پاسخ ایمنی، برخی فراسنجه­ های خونی و خصوصیات لاشه جوجه­ های گوشتی

پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف نانوسلنیوم مخلوط در آب آشامیدنی بر پاسخ ایمنی، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی انجام شد. برای این منظور، مقادیر معین نانوسلنیوم از آغاز هفته چهارم تا انتهای هفته ششم به مدت 21 روز به آب آشامیدنی افزوده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی، با 176 قطعه جوجه گوشتی سویه راس در 4 تیمار (سطح مصرف صفر، 1/0، 2/0 و 3/0 پی پی ام نانوسلنیوم در لیتر آب) با 4 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گرفت. جهت بررسی پاسخ ایمنی و تعیین برخی فراسنجه های خونی، در روز 42 ام دوره پرورش، دو قطعه جوجه از هر تکرار به طور تصادفی انتخاب و خون گیری از ورید زیر بال آن ها انجام گرفت و سپس شمارش انواع گلبول های سفید خون و اندازه گیری میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، HDL و LDL صورت گرفت. علاوه بر آن، جهت ارزیابی خصوصیات لاشه، در روز آخر دوره پرورش یک قطعه جوجه از هر تکرار کشتار شده و بخش های مختلف لاشه نظیر ران ها، سینه، پشت و بال ها، چربی حفره بطنی، کبد، سنگدان، قلب و اندام های لنفوئیدی توزین گردیدند. نتایج به دست آمده نشان داد فراسنجه های ایمنی به طور قابل توجهی تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند (05/0P<). بدین صورت که با افزایش سطح نانوسلنیوم، درصد مونوسیت ها، لنفوسیت ها و ائوزینوفیل ها افزایش (05/0P<) و درصد هتروفیل ها و نیز نسبت هتروفیل به لنفوسیت روندی نزولی داشت (05/0P<). هم چنین، افزایش غلظت نانوسلنیوم در مقایسه با گروه شاهد، باعث افزایش میزان HDL (05/0P<) و کاهش میزان تری گلیسرید، کلسترول و LDL شد (05/0P<) اما تأثیر معنی داری بر میزان گلوکز خون نداشت (05/0P>). از نظر درصد وزن ران ها، پشت و بال ها، قلب و سنگدان جوجه ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0P>) در حالی که درصد وزن سینه، چربی محوطه بطنی و کبد به طور معنی داری تحت تأثیر تیمارها قرار گرفت (05/0P<). هم چنین، درصد وزن هیچ یک از اندام های ایمنی بررسی شده شامل بورس فابریسیوس، تیموس و طحال تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0P>).

پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگوهای غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392

زمینه: افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روانی به شمار می رود. تا کنون مطالعات اندکی به بررسی رابطه الگوهای غذایی با افسردگی در کشورهای در حال توسعه پرداخته اند. هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگوهای غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال وغرب تهران در سال 1392 بود. روش: در این مطالعه مقطعی، 255 نفر از زنان 20 تا 45 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران انتخاب شدند. روش نمونه برداری به صورت سیستماتیک خوشه ای بود. پرسشنامه های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، افسردگی بک (Beck) و فعالیت بدنی از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. سپس قد و وزن افراد مورد مطالعه اندازه گیری شد و نمایه توده بدن محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد. یافته ها: شیوع افسردگی در زنان مورد مطالعه، 58% بود. دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی سالم (غنی از سبزی ها، هویج، حبوبات، گوجه فرنگی، میوه ها، سبزی های برگ سبز، لبنیات کم چرب، سبزی های کلمی شکل، تخم مرغ، سیب زمینی آب پز و زیتون) و الگوی غذایی ناسالم (غنی از نوشابه، سیب زمینی سرخ کرده، گوشت های فراوری شده، شیرینی و دسر، میان وعده ها، مغزها، چربی ها، ترشی ها، قند و شکر، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز، ادویه ها، طیور و ماکیان، نمک، گوشت احشاء، آبمیوه و غلات تصفیه شده). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم کسب کرده بودند، نسبت به افراد دارای نمره پایین تر، از شانس بیشتری (نسبت شانس: 19/2، فاصله اطمینان 95%: 10/1 تا 36/4 و 02/0P=) برای ابتلا به افسردگی برخوردار بودند، اما الگوی غذایی سالم با افسردگی ارتباط آماری معنی داری نداشت. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان دهنده شیوع بالای افسردگی و ارتباط مستقیم الگوی غذایی ناسالم با خطر افسردگی در زنان مورد مطالعه بود. کلیدواژه ها: افسردگی، الگوهای غذایی، تحلیل عاملی

پایان نامه ارشد رشته تربیت بدنی : رابطه بین دانش تغذیه، ترکیب بدن وسطح فعالیت بدنی در زنان میانسال

میانسالی و سالمندی، تغییرات پیوسته‌ای از بدو تولد تا مرگ می‌باشد که روند رشد و کهنسالی را دربر می‌گیرد و سرعت آن در مراحل گوناگون زندگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. این تغییرات در زندگی، راهنمایی‌های تغذیه‌ای مورد نیاز شخصی را تعیین می کند. میانسالی از دهه 40 عمر شروع می‌شود و تا […]

پایان نامه رشته کشاورزی : بررسی خصوصیات فیزیكوشیمیایی – رئولوژیكی و حسی شكلات پروبیوتیك

پروبیوتیك‌ها میكروارگانیسم‌هائی هستند كه اگر به تعداد كافی و به صورت زنده مورد استفاده قرار بگیرند، اثرات سلامت بخش در میزبان از خود بروز می‌دهند. امروزه نشان داده شده است كه برخی از بیماریهای انسان به فعالیت باكتری‌های روده مربوط است. رشد بیش از حد باكتری­های بیماری‌زا و چسبیدن آنها به دیواره روده بزرگ منجر […]
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...